They don't know about us, chapter nine

Previously on They don't know about us:
(Zayns perspektiv)
Jag reste på mig och hovade upp pengarna ur min bakficka, och räckte dom till Ryan. När han såg pengarna vidgades han pupiller ännu mer; om det nu var möjligt. Han ryckte åt sig pengarna och räknade dom noggrant, och han räckte sedan över en bunt till mig.
"You get a bonus today." log han och sträckte över ytterligare lite pengar. Jag nickade tackande.
"Want some?" frågade han och pekade på en liten låda han lyft upp. I lådan fanns det påsar med vitt pulver, och en massa olika pillerburkar.
"No thanks." sa jag kyligt. "Can I leave?"
Ryan nickade och log hånfullt. Hans blick brändes nästan, vem som helst kunde se att vi inte gillade varandra. 

 
Det var onsdag. Vilket även betydde att det endast var 8 dagar kvar tills skolan slutade föralltid. Kommande tisdag skulle balen vara. På onsdagen var sista lacrosse-matchen, och alla från skolan skulle vara där och stötta  vårat hemmalag. På torsdagen var dagen D, dagen så jag och alla andra i min klass skulle sluta high school. Jag hade blandade känslor inför det - glädje men även nervositet.
 
Det hade vart lite stelt i början av veckan, mellan mig och Lucas alltså. Han hade sannerligen försökt göra sitt bästa för att inte låta 'bossig' när han så något. Han skämdes antagligen över sitt uttalande föregående vecka. Zayn hade jag inte hört någonting ifrån. Varken sms, samtal och vi hade heller inte stött på varandra. Min hjärna plågade mig genom att tänka på honom hela tiden. Jag kunde bara inte släppa honom. Hans intensiva blick, sättet han pratade på.. Och nu gör jag det igen, tänker på honom. Det var absolut inget fel på Lucas heller dock. Hans blonda hår och muskulösa armar var ingenting att klaga på. 
"Jessy!" Lucy pratade högt och ruskade om min axel.
"Oh, sorry." ursäktade jag mig. "What did you say?"
"Who's taking you to prom on Tuesday?" fnittrade hon med sin ljusa stämma.
"I don't know." jag ryckte på axlarna.
"You should ask Lucas!" utbrast Lucy med stirriga ögon.
"That would be kinda weird, we're just being friends." sa jag med en grimas.
Vi droppade konversationen, och fortsatte peta på tallrikarna som det låg något på, som tydligen skulle föreställa mat. Det såg mer ut som avföring från en ko, blandat med potatis. Jag valde att inte smaka på den bruna sörjan.
 
Lucas och Matt stod vid sina skåp, som jag passerade tillsammans med Lucy. Jag log åt Lucas, och sen åt Matt. Matt var den där lite jobbiga killen. Han skulle alltid vara högljudd, odiskret och lite äcklig av sig. Utan att mena något illa, så var han ganska korkad också. Hans blåa ögon tillsammans med det mörka håret lockade dock många tjejer, konstigt nog avfärdade han många av dom också. Andra killar skulle välkomnat alla tjejer de kunde se med öppna armar. Men inte Matt. Antingen så var han gay, korkad eller så var han helt enkelt en gentleman som inte låg runt med alla. Lucys kinder rodnade lätt när Matt blinkade flirtigt med ena ögat åt henne.
"You're blushing!" viskade jag när vi passerat. Lucy rynkade på ögonbrynen och fnittrade till.
"That doesn't help Jess!"
"If Matt doesn't ask you to prom, I will beg him to do it. For real." sa jag, med ett försök till en allvarlig röst. Lucy slog mig på skoj på armen. 
"Gotta go to class now, and after that I'm going home." sa jag, gav Lucy en kram och gick sedan till min lektion.
 
Mrs Ward pratade om någonting som jag fann totalt ointressant. Jag hade alltid vart 'The smart kid', och visste iprincip redan allting hon pratade om. Dessutom skulle vi inte få flera läxor nu, så det kändes lite onödigt att försöka engagera sig ens. Diskret drog jag fram mobilen under bänken.
 
"Are we going to speak to eachother again?.." jag tvekade på om jag skulle skicka det till Zayn eller inte, men kom fram till att jag inte hade någonting att förlora. Det värsta som kunde hända skulle vara att han svarade nej. Trots att jag visste att han inte var bra för mig, så kunde jag inte låta bli att tänka på honom. Hans mörka, kaxiga sida gjorde honom bara mer mystisk och på något konstigt sätt, mer attraktiv. 
 
"Sure." fick jag till svar. Vad skulle man svara på det? Innan jag hann tänka ut någonting kom ett till sms, även det ifrån Zayn.

"I'm sorry about last time." Jag log lite för mig själv, och hoppades att ingen i klassrummet såg mig med mitt fåniga leénde.
 
"Jessy Parkins! No phones in class." avbröt Mrs Ward med sin gälla röst. Hon gick fram till mig och ryckte ifrån mig mobilen. "You'll get it back after class." väste hon och la ner den i en låda på sitt skrivbord.
"Listen now kids! Read page 144-154, then you're free to go." sa hon sedan. Jag tror aldrig att jag sett någon i min klass hugga in i en bok så fort. Töntigt nog, hade jag läst dom sidorna förut. Jag hade läst hela boken rättare sagt. Men för att inte irritera Mrs Ward ännu mera, så slog jag upp sidan 144 och började läsa. 
 
Det kändes som evigheter, dom där 10 sidorna. Men slutligen hade jag läst dom, och jag gick nöjt och hämtade min mobil framme vid Mrs Ward. Jag skyndade mig till mitt skåp där jag slängde in boken, och sen for jag ut genom skolans dörrar. Solen lös starkt, men det kom fläktande vindar hela tiden. 
 
"Sorry for answering so late. Teacher took my phone.. But I'm sorry aswell." jag klickade snabbt på skicka, och fokuserade sen på trottoaren framför mig, som skulle leda mig till Starbucks. När jag kommit fram beställde jag en chailatte, och sen styrde jag stegen mot busshållplatsen. Det allt för bekanta ljudet av den gamla bussens tjutande bromsar skar i öronen. Jag grimaserade lätt innan jag klev på och slog mig ner på ett säte. Drömmande tittade jag ut genom bussens smutsiga rutor. Det tog inte lång tid förrän jag somnade mot det hårda sätet.
 
Jag lyckades vakna precis innan bussen stannade vid min hållplats, till min stora glädje. Trött reste jag på mig och drog min väska över axeln. Jag släpade mig av bussen, och när jag bara gått några steg så började lätta små vattendroppar falla på mig. Jag ökade takten, vilket det fallande regnet också gjorde. Jag sprang den sista biten till huset, för att undvika att bli blöt. 
Jag slängde den slitna väskan innanför dörren, och gick till köket för att bre iordning två mackor. Glupskt tryckte jag sen i mig dom. 
 
"Now that we're friends again, what r u up to? Zayn, x"
 
"Nooothing at all. Come to my place? :)"
 
"I'll be there in a minute. While waiting for me to arrive you could get naked. ;)"

Jag valde att ignorera det sista smset, dels så var ämnet för genant och dels så ville jag inte ens ge det uppmärksamhet. Den ända anledningen till att jag ens bad honom komma var för att prata. Och för att titta på honom. Och känna hans doft. Och nu plågade min hjärna mig åter igen. Anledningen till att jag bad honom komma var för att prata, om det som hänt.

Kapitel 9! Lite långtråkigt sådär. Men sånt får man stå ut med ibland ;)

They don't know about us, chapter eight

Previously on They don't know about us:
LUCAS PERSPEKTIV
Jag satt i mitt rum, frenetiskt pillrande med mobilen. Jag väntade på samtal, och hade gjort det de senaste 10 minutrarna. Till slut ringde mobilen.
"Hey Ryan, I've been waiting for your call." pustade jag ut.
"Yeah, sorry. So tell me."
"Oh. I beat up that guy who should've payed you yesterday. Got the money." sa jag stolt.
"Good. Zayn didn't have the balls to do it, probably because that girl I heard of." Ryan lät äcklad.
"About that. I just need her to fall in love with me, and to trust me. Then we can use her as bait."
"That's great Lucas. I trust you. Talk to you later." och med det lade Ryan på. 

 
Lucy hade sovit hos mig, och det var nu lördag morgon, och vi befann oss närmare bestämt vid köksbordet, med en varsin kopp te och flingor. 
"So, what are we going to do today?" frågade Lucy mellan tuggorna. Jag fnittrade för mig själv när jag såg hur Lucy kastade i sig flingorna. Var det någonting Lucy älskade, så var det mat. Eller inte bara mat, allting ätbart. 
"I'd love go shopping. Was a while ago." fortsatte hon när jag inte svarade.
"Shopping sounds perfect." log jag.
 
 Det var inte så mycket folk i shoppingcentret, utan det var rätt lugnt och stilla. Efter två timmars shoppande, bestämde vi oss för att sätta oss ner för att fika. Båda två valde mjukglass med jordgubbar. 
"My arms are hurting." klagade Lucy medans vi satte oss ner.
Vi högg in i våra glassar och småpratade lite om allt möjligt.
"Have you been talking to Lucas since Thursday?" frågade Lucy och det hördes på hennes tonfall att hon kände sig lite obekväm med att fråga om torsdagens händelser. 
Jag skakade på huvudet.
"Are you going to?"
"I don't know. Should I?" frågade jag osäkert.
Lucy ryckte på axlarna. "Maybe."
 
Vi gick i några fler affärer, men vi bestämde oss sen för att åka hem. Jag tror jag talade för oss båda om jag skulle säga att armarna kändes som spaghetti. Vi lassade in våra kassar i Lucy's lilla bil, eller ja, hennes föräldrars lilla bil. Lucy tryckte på radion, och sen höjde hon volymen rejält. 
"If I was your boyfriend, I'd never let you go. I can take you places you ain't never been before. " sjöng Lucy högt med en fånig röst. Vi båda brast ut i skratt.
"Swag, swag, swag on you." sjöng (eller ja, skrek) vi båda högt och började sedan skratta ännu mer. Lucy sänkte sen radion lite.
"That song is like.. so silly." fnittrade hon. Jag nickade instämmande.
"Justin is pretty hot though." sa jag och höjde på ögonbrynen.
"You damn right about that girl!" skrattade Lucy.
 
Vi satt i soffan hemma hos mig, funderandes på vad vi skulle hitta på. Min mobil pep till.
 
"Hi, I just wanted to say I'm sorry. Sometimes I act like a... human. x" Det var från Lucas.

"I'm sorry too.. I kinda overreacted. Friends? :) x" svarade jag.

"Absolute. :)" svarade han snabbt. Jag log lite lätt.
 
"Why are you smiling?" frågade Lucy och hennes skratt klingade i det tysta utrymmet.
"Lucas texted me. He sad he was sorry."
"Oh, that's great." Jag nickade instämmande.
Lucas hade åtminstone bett om ursäkt, till skillnad från Zayn, som dessutom behandlat mig tusen gånger sämre. Jag önskar att jag hade hållt mig undan från Zayn redan från första början. Lucy hade varnat mig då, och jag skulle ha lyssnat. Det var typiskt mig att vara så naiv. Alla människor var inte goda.
 
ZAYNS PERSPEKTIV
Jag hörde den sårade killens kvidande, när jag vände honom ryggen. Snabbt försvann jag ifrån den mörka gränden, och jag tryckte ner bunten med pengar i min bakficka på de mörka jeansen jag bar. Jag småsprang till min bil, som stod en gata bort. Jag fiskade upp bilnyckeln och bilen gav ifrån sig ett pip när jag låste upp den. Jag stängde bildörren och pustade ut med armarna lutandes mot ratten, och tog sedan upp min mobil för att ringa ett samtal.
"Hello Zayn, how did it go?" Jag kunde nästan höra hur Ryan flinade på andra sidan luren.
"I got the money." svarade jag kallt.
"Great." skrockade han.
"I wonder why my clients has been so bad with the payment lately. " fortsatte han.
"Yeah? I don't know. I'm coming with your money now. Cya in a minute." svarade jag och lade snabbt på. 
 
Jag öppnade dörren till den sjabbiga lyan Ryan vistades i. Det var en villa, ganska fin på utsidan. Men så fort man klev innanför dörren ändrade man uppfattning. Väggarna i hallen var fläckiga och sunkiga. Jag rynkade äcklat på näsan. Med bestämda steg tog jag mig genom hallen, och kom in i ett sovrum. Eller det stod åtminstone en säng inne i rummet. Vid sägen fanns ett bord, där två killar i 25-års åldern drog in vitt pulver i näsan. 
"Looking for Ryan?" frågade den ena killen.
"Mhm." nickade jag.
"Wait here." sa den andra killen och reste sig. Han gick sin väg, och jag kunde höra att han gick upp för en trapp. 
Nervöst satte jag mina händer i fickorna på jeansen. Jag gillade inte att vistas här.
"There you are. Come with me." hörde jag en välbekant röst säga. Jag vände på mig, och framför mig stod en kille i 30-årsåldern, med mörkt hår och hans ögonvitor tydde på att han tagit något. Det var Ryan. 
 
"So where's the money?" frågade han, när vi satt oss ensamma i hans 'kontor'.
Jag reste på mig och hovade upp pengarna ur min bakficka, och räckte dom till Ryan. När han såg pengarna vidgades han pupiller ännu mer; om det nu var möjligt. Han ryckte åt sig pengarna och räknade dom noggrant, och han räckte sedan över en bunt till mig.
"You get a bonus today." log han och sträckte över ytterligare lite pengar. Jag nickade tackande.
"Want some?" frågade han och pekade på en liten låda han lyft upp. I lådan fanns det påsar med vitt pulver, och en massa olika pillerburkar.
"No thanks." sa jag kyligt. "Can I leave?"
Ryan nickade och log hånfullt. Hans blick brändes nästan, vem som helst kunde se att vi inte gillade varandra. 

Skönt att Lucy och Jessy hittat tillbaka till varandra. Men vad är det mellan Zayn och Ryan egentligen...? :o

They don't know about us, chapter seven

Previously on They don't know about us:
Vi satt i soffan och kollade på film, klockan var säkerligen närmare tre på natten nu, och jag började känna mig sömnig igen. 
"Can I borrow a t-shirt or something to sleep in?"
"Yeah, come with me."
Jag följde med Zayn in i sovrummet där han drog fram en t-shirt. 
"I'm going to take a shower, I'll be back soon." sa han och gick sedan iväg med en handduk över axeln. Jag tog en närmare titt i rummet, det fanns dock inte så mycket att se på, så jag bytte om och la mig ner under täcket. 

 
ZAYNS PERSPEKTIV
Situationen var konstig, eller inte konstig, situationen var främmande. När hon smsat mig tidigare under dagen hade jag blivit chockad, varför skrev hon till mig? Hon hade så gott som hatat mig tidigare. Med tankarna spridda stängde jag av duschens varma stråle, torkade mig och satte sedan på mig mina boxers. Jessy låg med ryggen mot dörren, hon hade säkerligen somnat. 
"Are you sleeping?" viskade jag tyst.
"No."
Jag hämtade en filt och la mig sen ner under den, på andra sidan sängen. 
"You have school tomorrow, right?" frågade jag. Jessy vände sig om.
"Yeah. I think I'm going to skip it."
"Why?"
"Because it's almost morning, and I need to sleep." svarade hon trött.
"You're in my bed, and wants to sleep? That's odd." sa jag med ett försök till en allvarlig röst.
 
JESSYS PERSPEKTIV
Generat vände jag ner huvudet i kudden och skrattade. När det blev snålt med luft lyfte jag upp huvudet, och insåg att Zayn var betydligt mycket närmare. När jag insåg vad som var på väg att hända avtog mitt skratt. Hans ansikte närmade sig långsamt mitt, och han stannde upp millimeter ifrån mig. Hans läppar nuddade sedan mina och placerade en mjuk kyss på dem. Avståndet mellan oss ökade sen, men snabbt minskade jag det genom att lyfta mitt huvud, för att sen placera en ny kyss på hans mjuka läppar. Zayn satte sin hand på min axel och med en duns låg jag ner i sängen. Han kollade in i mina ögon, och sedan var hans läppar över mina igen. Han kröp ut ifrån sin filt och in under samma täcke som mig. Kyssarna fortsatte delas ut. Jag kom sedan på vad som faktiskt höll på att hända - snabbt satte jag mina händer mot hans bröst och tryckte honom ifrån mig.
"What?" frågade han med ansträngd röst.
Jag förblev tyst. Han närmade sig, och heta kyssar påbörjades återigen.
"Zayn, no." sade jag tyst.
Ingen reaktion. Jag tryckte honom ifrån mig igen, kastade mig upp ur sängen och drog på mig gårdagens jeans. Jag stormade ut i hallen och satte på mig mina converse och min jeansjacka, sen försvann jag ut i trapphuset. Det ekade av mina steg som snabbt sprang nerför trappen.
 
ZAYNS PERSPEKTIV
Jag skyndade mig snabbt upp ur sängen när jag hörde ytterdörren smällas igen. De svarta jeansen som låg i en hög på golvet drog jag snabbt på mig, och även den närmaste t-shirten åkte på. 
Jag sprang ut efter henne i trapphuset, och fann henne ute i den kyliga luften. Grät hon? Det gjorde hon. Höga snyftningar hördes. Långsamt gick jag fram till henne.
"Wha-..." mer hann jag inte.
"Don't. This is wrong in so many fucking ways. I shouldn't even be here with you." Jag spände mina knogar och kände irritationen som spred i min kropp. Hon hade bett mig hämta henne, hon hade bett mig om att få stanna över natten. Vad fan hade jag gjort?
"The fuck did I do?" fräste jag upprört.
"You played your fucking game. And I almost believed you for a second." fräste hon tillbaka.
"Then walk away. Get out of my sight you fucking twat." Jessy frös till is.
 
JESSYS PERSPEKTIV
Jag frös till. Vad sa han just? Zayns ögon var svarta, jag blev ärligt talat rädd. Varför hade jag trott för några sekunder ens att jag kunde lita på honom? Lucas hade självklart vart den som talat sanning. Han hade berättat allting han visste, medans Zayn bara sagt att han inte kunde förklara. Jag var en idiot. 
Zayns händer var knutna, hans ilska lyste genom honom. Efter en minuts stirrande på varandra, gick jag iväg. Mina snyftningar kom oftare och tårarna rann långsamt ner för kinderna. Jag skulle precis fiska upp min mobil, när jag insåg att den låg hemma hos Zayn. Jag insåg även att jag hade hans t-shirt på mig fortfarande. Inte en chans att jag vände tillbaka nu. 
 
När jag, efter en timmes promenerande, kommit fram till mitt hem insåg jag att klockan var fem på morgonen. Jag kunde knappast smita in - båda mina föräldrar var antagligen vakna då de började jobba klockan sex. Jag valde att promenera runt tills bilen försvunnit från vår uppfart. 
 
Efter vad som kändes som evigheter, men antagligen bara var en halvtimme, såg jag att bilen var borta. Mina föräldrar samåkte varje dag de båda jobbade, så jag visste garanterat att ingen var hemma. Trött tryckte jag in nyckeln i låset och vred om. Jag klev ur skorna och hängde upp min jacka, och gick sedan in i köket där klockan visade sig vara tjugo i sex. Jag drack ett kallt glas med vatten, gick till mitt rum, drog av mig alla kläderna utom Zayns t-shirt, som jag sedan somnade i. 
 
 
 
Solen lös starkt in genom mitt fönster. Klockan på mitt nattduksbord förklarade att den var kvart i tre. Rekord i sova-bort-hela-dagen med andra ord. Innan jag visste ordet av det, insåg jag att det inte var solen som väckt mig. Det var ihärdiga bankningar på dörren. Med osäkra steg gick jag mot dörren. Genom köksfönstret skymtade jag ett mörkt fordon på gatan. Jag vet inte varför jag öppnade dörren, men jag gjorde det iallafall.
"Your phone." sa en iskall röst. Zayns stora hand räckte fram den svarta mobilen.
Jag ryckte åt mig mobilen utan att kolla på honom.
"Nice shirt by the way. It matches those legs." sade han och nickade ner mot mina bara ben med ett hånfullt flin. Jag smällde igen dörren i hans ansikte och kollade att jag låst flertalet gånger. 
 
"I'm coming to your place after school. I'm so sorry. I love you Jess! x, Lucy." Smset hade inkommit för flera timmar sen, men jag hade inte kunnat läst det förrän nu, obviously. Jag fick skuldkänslor. Det ända Lucy hade velat göra, var att hålla mig säker. Zayn var farlig, jag visste det innerst inne. Att spela snäll var bara en del av hans spel, antagligen för att vinna. För att visa att han hade makten. Djupt inne i mina tankar knackade det på dörren igen, dock med betydligt mjukare knackningar. Det måste vara Lucy.
 
Vi satt med varsin kopp te i soffan, där jag berättat allting. Alla mina känslor, både mina känslor för Lucas, men även för Zayn. Jag berättade om kyss-stunden, och hur jag sedan insåg att hon bara ville mitt bästa när hon varnat mig.
"I am so sorry Lucy. It's just.. He's controlling me, without me even knowing it." suckade jag.
"I'm the one who should be sorry. It was wrong by me telling Lucas about Zayn." svarade hon. Vi omfamnade sedan varandra och jag kände hur gråten, som länge setat i halsen, kom ut. Det var sällan jag grät, men just nu var jag okontrollerbar. 
"I'm here for you. And I always will be." viskade Lucy medans hon strök med handen över min rygg. 
 
LUCAS PERSPEKTIV
Jag satt i mitt rum, frenetiskt pillrande med mobilen. Jag väntade på samtal, och hade gjort det de senaste 10 minutrarna. Till slut ringde mobilen.
"Hey Ryan, I've been waiting for your call." pustade jag ut.
"Yeah, sorry. So tell me."
"Oh. I beat up that guy who should've payed you yesterday. Got the money." sa jag stolt.
"Good. Zayn didn't have the balls to do it, probably because that girl I heard of." Ryan lät äcklad.
"About that. I just need her to fall in love with me, and to trust me. Then we can use her as bait."
"That's great Lucas. I trust you. Talk to you later." och med det lade Ryan på. 

Woaaah, vad händer nu?!? :o Ursäkta stavfel/slarvfel, hann inte gå igenom det. Puss älskade läsare <3

They don't know about us, chapter six

Previously on They don't know about us:
"Why do you care so much?" sa hon tyst.
"I don't know."
"You don't know? You treat me like a piece of shit, and then the next second you act like my dad or something." hennes röst lät besviken när hon sa det. Jag kröp upp lite närmare henne.
"I can't answer all your questions, and I can't tell you what's going on between me and Ryan. But please, trust me, Lucas is not an angel."

Mina tankar splittrades åt olika håll - Lucas eller Zayn. Vem var mest trovärdig? Lucas hade jag känt länge, Zayn kände jag inte ens. Men varför skulle Zayn hitta på, jag var bara en främling för honom, han vann ingenting på att ljuga för mig. Men å andra sidan, varför skulle Lucas ljuga? Jag satte händerna för ansiktet och drog in en djup suck. Ett svagt skratt hördes på sidan om mig.
"What?" frågade jag irriterat.
"You look so frustrated. It's cute." svarade Zayn. 
"Shut up!" skrattade jag generat och slog till honom lätt på armen. 
"WOW, can you laugh? That's amazing!" retades Zayn. Den hånfulla och dryga sidan hos honom syntes det inte ett spår av just nu. Jag kunde inte neka att han såg otroligt bra ut. 
"Perhaps you should go now, the clock is almost ten." sade jag efter några minuters tystnad.
"As you wish." log Zayn. Jag följde honom till dörren. 
Han öppnade sin famn och log lite lätt. "Hug?" frågade han sedan bedjande.
Jag himlade med ögonen och lät mig sen omfamnas. 
"You smell good." viskade han tyst i mitt öra. 
"Thanks." Jag släppte omfamningen, och stände sedan dörren när han gått ut. 
 
Torsdagen var nu här. Två till skoldagar innan helgen skulle komma. Det var en grå, men varm dag. 
"So, what happend yesterday?" viskade Lucy nyfiket, för att inte Mr Richards skulle höra oss tala.
"Well, I had lots of fun with Lucas. He kissed me on the cheek before he left." viskade jag tillbaka.
"He did? He SO likes you."
"Maybe. When I came home from Lucas I got big surprise though." jag tog en paus när jag såg Mr Richards blick på oss.
"Zayn came to my house. We talked about..." mer hann jag inte berätta innan Mr Richards avbröt oss. 
"Anything you want to share with all of us, ladies?" sade han med en brännande blick. Lucy och jag valde att fokusera resten av lektionen, och prata efteråt. Det kändes som år innan vi fick lämna lektionen.
Jag berättade allting för Lucy, att jag hade vart hemma hos Zayn, vad Lucas hade berättat, och vad Zayn berättat. Jag berättade även att jag var intresserad, eller att kanske till och med gillade, Zayn, på ett konstigt sätt med tanke på hans attitydproblem. Samtidigt kände jag likadant inför Lucas, som istället för attitydproblem var för perfekt.
"DON'T be with Zayn, please. I'm begging you Jess. He's nothing but trouble." sa Lucy. Jag suckade lätt och vände min blick mot golvet.
"Trust me." fortsatte hon.
 
Jag gillade inte sättet Lucy försökte kontrollera mig på, och undvek henne därför under lunchen. Istället kom Lucas fram till mig när jag satt ensam vid ett bord och petade i maten förvirrat. 
"Hey." log han.
Jag nickade till med huvudet som svar.
"So.. Lucy talked to me and told me about Zayn.. You really shouldn't hang with him Jess. Trust me." 
Jag tog upp blicken från tallriken och stirrade irriterat in i hans ögon.
"You can't tell me what to do. And neither can Lucy! Maybe you're the creep." högg jag vasst tillbaka. Lucas tittade förvånat på mig.
"But Je.." mer hann han inte innan jag hastigt reste mig upp.
"I said NO. Don't tell me to trust you. Leave me alone, it's my life okay?" jag hade nu dragit till mig halva matsalens uppmärksamhet. Det var inte likt mig, som ofta var tystlåten.  Lucas tittade fortfarande på mig med sin förvånade blick. Snabbt vände jag på klacken och gick rakt ut från matsalen. Jag hade aldrig känt mig så arg. Lucy var min bästa vän, det var helt fel av henne att gå till Lucas för att be honom läxa upp mig. Jag plockade upp mobilen.
 
"Can you pick me up from school? Please, I need to get out of here."
 
Det tog inte lång tid innan mobilen vibrerade och jag hade fått ett svar.
 
"Ok, I'll be there in a minute." 
 
Jag skyndade mig över skolans gård och gick sedan in i byggnaden där skåpen fanns. Jag plockade ur min väska och gick sedan ut och satte mig på en bänk för att vänta. Jag tog upp mobilen och mitt headset, och satte sen på musik på hög volym. Efter tio minuter rullade en bekant bil in på parkeringen. Ur bilen klev en lika bekant person, Zayn. Han plockade upp något från sin ficka, vilket verkade vara ett cigarettpaket då han några sekunder senare stod med en cigg i munnen. Med sin fria hand stod han och ryckte på fingrarna, han verkade stressad.
Jag reste mig från bänken och gick med bestämda steg mot fordonet. Zayn lade märke till mig, log lite lätt och blåste sedan ut ett stort moln av rök. 
"Where can I drive you?" frågade han.
"Just get me out of here, please." svarade jag tyst och hoppade in i passagerarsätet. Det tog några minuter innan Zayn satte sig i förarsätet. Motorn startade och bilen rullade iväg.
Allt som hänt var för mycket. Jag hade gått från att vara en lugn och väldigt stabil person till att vara en känslobomb. Allting med Lucy, Lucas och Zayn var för mycket. Trots att Zayn var den jag kände minst, var han den jag kände mig tryggast med. Gråten satt i halsen på mig.
"Heey, what is it?" hörde jag en orolig röst.
"I don't want to talk about it." svarade jag tyst. Detta var även första gången jag skolkat, jag blev genast orolig för vad mina föräldrar skulle säga om de fick reda på det. Alla tankar som for runt i mitt huvud var för mycket. Klockan kunde inte vara mer än elva, ändå kände jag mig helt slut. Min kropp kändes alldeles urpumpad, och det tog inte lång tid innan jag somnade in till bilens brummande ljud. 
 
Jag vaknade med ett ryck. Vart var jag? Förvirrat tittade jag mig omkring och insåg sen att jag var på Zayns rum.  Det var inte längre ljust utanför fönstren. Jag gick ut från rummet och såg ett svagt lyse ifrån TV rummet. 
"How much is the clock?" frågade jag yrvaket. Zayn ryckte till, han hade antagligen inte lagt märke till mig.
"Ehum. it's almost eleven." svarade han.
Hade jag sovit i nästan tolv timmar? Mina föräldrar hade nog grävt ner sig av oro. Jag tog upp min mobil och insåg att jag hade 14 missade samtal; alla ifrån mamma och pappa. 
 
"I'm so sorry, I fell asleep at a friends place. I'll stay the night. Love you." skickade jag till både mamma och pappa. 
 
"We were so worried about you. Love you, mom."

Jag satte mig ner i soffan. "Can I stay the night?" frågade jag blygt. Jag tror Zayn redan insett att jag inte var på humör för dåliga skämt, då hans attityd var väldigt nertonad.
"Yes you can. Are you going to tell me what's happend?"
Jag drog djupt efter andan, och berättade allting, förutom den delen att jag var intresserad av honom.
"It's just.. I'm not like this. And I can't handle everything right now. It's to much." återigen satte sig gråten i halsen. 
"And I'm about to start crying now, and I don't even know why." sade jag. Jag var inte ens ledsen, jag var mest arg och besviken på hur alla behandlade mig. Som om jag inte kunde välja själv vad jag ville. Jag tog några djupa andetag och kände hur klumpen i halsen försvann. 
"I need to smoke. Join me to the balcony?" sade Zayn sedan. Han reste sig och jag följde efter, och vi satte oss på en varsin stol. 
"I guess you're not tired after almost sleeping twelve hours?" frågade han sedan.
"That's right."
"I know something we can do the whole night." sa han lugnt och flinade stort.
"Euw Zayn, you're so disgusting!" sade jag högt och skrattade till.
"You didn't even know what I was thinking about?!" skrattade han.
"Tell me." sa jag och log överdrivet mot honom.
"Eat." log han snett.
"Why didn't you just say that from the beginning? You knew I would react like that!" sa jag och skakade på huvudet. Han skrattade bara till svar. 
"You're such a dick." fyllde jag i. 
"Nooo, but I got one. Wanna see it?" sa han, och hans skratt klingade i kvällsluften.
"Just.. euw." sa jag och gick in från balkongen. 
 
Vi satt i soffan och kollade på film, klockan var säkerligen närmare tre på natten nu, och jag började känna mig sömnig igen. 
"Can I borrow a t-shirt or something to sleep in?"
"Yeah, come with me."
Jag följde med Zayn in i sovrummet där han drog fram en t-shirt. 
"I'm going to take a shower, I'll be back soon." sa han och gick sedan iväg med en handduk över axeln. Jag tog en närmare titt i rummet, det fanns dock inte så mycket att se på, så jag bytte om och la mig ner under täcket. 

4 kommentarer så kommer nästa kapitel senast på fredag. :)

They don't know about us, chapter five

Previously on They don't know about us:
"You didn't see anything." varnade han. Jag blev rädd, men vägrade visa det för honom.
"I didn't? I'm pretty sure i did actually." fnös jag. Han släppte taget om min arm och drog den frustrerat genom sitt mörka hår. Han verkade nervös, antagligen inte van vid att någon sa emot honom. 
"Don't talk to me again." sa jag snabbt och gick in på toan. Jag kollade på min arm, som blivit blåröd i färgen där Zayn greppat tag i mig. 

 
Det var onsdag, halva skolveckan var därmed avklarad. Dessutom var onsdagar kort skoldag till min stora glädje. Efter en 1,5 timmes biologilektion satt nu jag och Lucy i matsalen med Lucas och hans vän, Matt.
"So Jessy, why did you leave so early at my party?" frågade Lucas och log lite snett. Hans blonda hår var perfekt stylat.
"I got an headache. But it was fun though!"
"The headache?" frågade Lucas och hans leénde blev större. Jag kläcke ur mig ett skratt.
"The party smartass!" fnittrade jag.
"It was the first time Jessy drank alcohol." sade Lucy, Matt och Lucas klappade händerna på skämt. 
"But not the last time i guess?" frågade Matt med ett leénde som gick från öra till öra. 
"Perhaps it was." sade jag allvarligt.
"Why?"
"I've had more fun without alcohol." Matt ryckte på axlarna, och där avslutade vi den konversationen.
 
När den sista lektionen, idrott, var avklarad tog jag min väska och gick ut genom skolans entré. Solen sken starkare än någonsin och fåglarna kvittrade, det var en fin dag. 
"Jessy!" ropade någon bakom mig. Jag stannade och vände mig om.
"Hi Lucas." log jag.
"Are you going home?" frågade han.
"Yes."
"Can I walk you?"
Jag log stort och nickade.
"So, what are you doing later?" frågade Lucas och drog handen nervöst genom sitt hår.
"Nothing I guess."
"Wanna hang out?"
"Sure." 
Vi pratade och skrattade resterande delen av promenaden, innan vi nådde fram till mitt hus, där vi stannade på uppfarten.
"I'll call you later."
"Okey. Thanks for walking me home." sade jag och kollade generat ner i marken.
"No problem, friend." svarade han med ett perfekt smil på läpparna, och han drog sedan in mig i en kram. Vi sa hejdå till varandra och jag klampade sedan in i mitt hem. Mamma och pappa var kvar på sina jobb fortfarande, klockan var endast två. Jag passade på att hoppa in en snabbis i duschen.
 
Vi behövde verkligen köpa en ny hårfön. Det lät som att den skulle explodera vilken sekund som helst, så jag valde att låta håret lufttorka istället. Jag kollade på mobilen, där ett sms hade inkommit.
 
"Hi bestie, wanna come over and chill out? x" från Lucy. 
 
"Sorry, I can't. Lucas and I are going to hang out. :( x" svarade jag.
 
"Ooooh, told ya he was in love you ;) and maybe you're in love him?! wooaaah"
 
"Ha-ha, he's not. He smells good though. ;)"
 
"How'd you know that? :o ;)"
 
"Bye Lucy, talk to you later ;)"
 
Jag skrattade för mig själv, jag visste hur provocerad Lucy skulle bli av mitt svar. Jag gick över till min garderob, där jag drog ut ett svart slappt linne och ett par ljusa shorts. Jag målade mina ögonbryn men struntade i det övriga sminket. Jag hade fått några få fräknar under dagen. Jag älskade fräknar, dock inte mina egna. Mobilen började ringa, Lucas. Vi talade en kort stund och kom överrens om att han skulle hämta upp mig, och sedan skulle vi åka hem till honom och bada i poolen. Jag packade ner mina badkläder i en väska, och satte sedan upp håret i en slarvig knut.
Det tog inte lång tid innan Lucas knackade på dörren, jag satte på mig mina slitna converse och vi gick sedan ut till den silvriga bilen som stod parkerad utanför. 
 
"Can I change clothes somewhere?" frågade jag blygt.
"Yeah, upstairs in the bathroom. You've been there before." fick jag till svar.
"I'll go out to the pool, meet me there when you're done changing clothes." Jag nickade till svar och gick sedan upp för trappen, och in på badrummet. Min ljust turkosa bikini satt perfekt på mig. Jag granskade mig i badrumsspegeln en snabbis innan jag gick ut till poolen, där Lucas var i sina badbyxor. Hans välmusklade kropp fångade min uppmärksamhet för några sekunder, innan jag kom på mig själv med att stirra. Till min glädje märkte inte Lucas det. 
"Get in the pool Jessy!"
Försiktigt satte jag mig på poolkanten och kasade i, ingen aning om varför jag hoppade i så försiktigt då Lucas genast stänkte vatten på mig. 
 
Vi la oss ner på två solstolar under den varma solen, för att torka.
"It's nice to hang out with you Jess." 
"Ditto." log jag.
"So, what should we do later? Go to the city for some food?" frågade han.
"Sure, that'd be nice."
 
När vi torkat gick jag upp till badrummet och bytte återigen om. Vi åkte in till staden för att äta på Subway. När Lucas parkerat bilen och vi börjat gå mot Subway såg jag ett bekant ansike. Zayn. Han verkade finnas överallt. Han kollade snabbt på mig, och sedan på Lucas. Hans blick blev intensiv och om blickar kunde döda, skulle Lucas antagligen vara död just nu. Till min förvåning gick han förbi oss utan ett ljud. 
"Do you know that guy?" frågade jag nyfiket.
"I don't know him, but I know who he is. I'll tell you when we're at Subway."
Inne på Subway berättade Lucas allting. Tydligen hade Lucas en bror vid namn Ryan, som hela familjen klippt kontakten med. Ryan var en skummis, en langare. Han hade varit i häktet flertalet gånger, och var ingen man ville känna. Enligt Lucas, jobbade Zayn för Ryan. Det var allt han visste. Allting verkade plötsligt gå ihop nu. Jag förstod vad Zayn hade pratat om när han läxat upp den där killen i skolan.

"I had a lot of fun today." sa Lucas och kollade mig i ögonen. Klockan var halv åtta, och vi stod nu utanför mitt hus.
"Me to." log jag. Lucas gick ur bilen, runt till min sida och öppnade bildörren för mig. Jag hoppade ur och log stort.
"Bye." sa jag och kollade honom i ögonen.
"Bye." svarade han och log charmigt. Jag såg sedan hur Lucas ansikte närmade sig mitt. Han gav mig en lätt puss på kinden, och vi log åt varandra innan vi skiljdes åt. 
"Hello!" ropade jag när jag steg innanför dörren.
"Hi darling. The dinner is ready." ropade mamma inifrån köket.
"Oh, I've already eaten."
 
Jag satt i min säng med datorn i knäet, där jag kollade igenom Facebook, Twitter och andra sociala medier. Någon knackade försiktigt på dörren.
"Come in!" ropade jag.
Dörren öppnades och in kom... Zayn? Vad gjorde han här?
"Who let you in?" väste jag fram.
"Your mom." svarade han lugnt.
"What are you doing here?" frågade jag upprört.
Hans blick gick över rummet, han gick sedan fram till en hylla och började fingra på någonting.
"Answer me!" 
"I need to talk to you." sa han, lika lugnt som innan. Han satte sig i fotändan på sängen.
"Don't trust that guy, Lucas." fortsatte han.
"Why not? I sure as hell trust him more than I trust you." sa jag irriterat. Han kunde inte bara dyka upp såhär och säga åt mig vad jag skulle göra. Jag kände honom inte ens. 
"He told me about you and Ryan." fortsatte jag när jag hämtat andan lite.
Zayn hoppade upp mer i sängen och lutade ryggen mot väggen.
"That is not what you think it is. Or, yes it is, but it's not like that." hans stämma var mjuk. Han verkade.. ärlig?
 
ZAYNS PERSPEKTIV
"Then tell me what it's like." Jessys röst lät lite lugnare än innan.
"I can't."
"Why?" Varför skulle hon alltid ställa så mycket frågor?
"Because I say so." Hon kollade kallt på mig.
"Please get out of my room." sa hon sedan.
Jag slog upprört ut med armarna. "Don't you see I'm trying to help you?"
"Help me with what?" hon höjde rösten.
"I don't want you to hang out with that guy!" hon blev tyst. Vad tänkte hon?
 
Det förblev tyst, vi satt säkert tysta i fem minuter. Hon stirrade blint in i väggen, likaså jag. Jag förstod inte ens varför jag brydde mig; hon var bara en tjej. Men hon var inte som alla andra. Någonting med henne fångade mitt intresse. En djup suck hördes från Jessy.
"Why do you care so much?" sa hon tyst.
"I don't know."
"You don't know? You treat me like a piece of shit, and then the next second you act like my dad or something." hennes röst lät besviken när hon sa det. Jag kröp upp lite närmare henne.
"I can't answer all your questions, and I can't tell you what's going on between me and Ryan. But please, trust me, Lucas is not an angel."

Kapitel 5! Känner för att skrivaskrivaskriva hela tiden c: En till del kommer upp ikväll :3

They don't know about us, chapter four

Previously on They don't know about us:
"So are you staying the night?" frågade Zayn när han kom och slog sig ner bredvid mig. Han kollade in i mina ögon, och jag lade märke till hans otroligt vackra ögon.
"Ehum.. I don't know." harklade jag obehagligt fram.
Zayn lutade sig mot mig, lade en hand på mitt lår och viskade sedan;
"You know, I'd love to share bed with you."

 
Jag hoppade chockat till lite av hans beröring. Snabbt slog jag bort hans stora hand från mitt lår och reste mig sedan upp. 
"Where are you going babe?" skrattade han. Jag svalde hårt, det var en dum idé att komma hit. Han var farlig, och innerst inne visste jag det. Jag var en idiot. En dum idiot.
"I wanna go home." svarade jag lugnt.
"Then walk." svarade han ointresserat och vände sin blick mot TV:n.
"I don't even know where I am!" nu började jag bli upprörd.
Zayn ryckte på axlarna. Jag blundade och andades in djupt för att samla mig.
"Can you please drive me home?" Zayn kollade på mig och höjde ögonbrynen, som att han tyckte jag var dum i huvudet. Ett skratt lämnade hans mun.
"You're so afraid. I won't drive you home."
 
ZAYN'S PERSPEKTIV
Jag studerade Jessy när hon vände sig om och gick mot ytterdörren. I samma stund ringde min mobil.
"Yeah?" svarade jag.
"Hey, it's Ryan. I got a problem."
"What is it?"
"Just get your ass over here, we'll talk then." sade han och lade sedan på.
Jag kollade på klockan, som började bli sent.
"Jessy, I can drive you." ropade jag i samma sekund som hon tryckte ner handtaget på ytterdörren.
"Thank you." svarade hon, och lät mycket lättad.
 
Det var tyst i bilen, det ända som hördes var regnet som smattrade mot rutan. 
"What changed your mind?" frågade hon nyfiket.
Jag ryckte slappt på axlarna. "Not you buisness." svarade jag kallt och tryckte på gaspedalen hårdare. En djup suck lämnade Jessys mun, och sedan vände hon sin blick ifrån mig. 
Stämningen i bilen var inte på topp. Tystnaden blev nästan pinsam. Efter vad som kändes som en oändlighet var vi äntligen framme vid Jessys hus.
"Thanks for driving me home." log hon lätt.
"No problem." svarade jag, med blicken rakt fram. Jessy öppnade dörren och steg ur bilen.
"Bye." sade hon. Jag svarade inte, hon smällde irriterat igen dörren.
 
JESSYS PERSPEKTIV
Det kändes skönt att vara hemma igen. Jag bestämde mig för att inte berätta om kvällen för någon, speciellt inte för Lucy. Jag förstod inte vad som flugit i mig, Zayn hade kunnat skada mig.
Jag kunde heller inte släppa tanken om varför han bestämt sig för att skjutsa hem mig. Med tanke på hans kalla ton och frånvarande blick var det antagligen inte för att jag ville hem, det var något annat. Med tankarna åt alla håll och kanter la jag mig ner i min kalla säng, drog täcket intill mig och somnade.
 
"Jessy! We're home!" hörde jag mammas välbekanta röst ropa från hallen. Jag gnuggade mig trött i ögonen och reste sedan på mig för att hälsa på mina föräldrar.
"I've missed you so much!" sade jag och omfamnade mamma, och sedan pappa. 
"We've missed you to." sade pappa och pussade min hjässa. 
"What have you been doing when we were gone?" frågade mamma nyfiket.
"Nothing. I've hung out with Lucy. How's aunt Meredith?"
"As I said on the phone, she's recovering well. Soon she's up on her legs again." svarade pappa och log lätt.
Meredith hade krockat med bilen. Hennes skador var inte stora, men hon hade opererat sitt knä och stannat på sjukhuset för att hållas under uppsyn. Katherine, min mamma, var tvilling med Meredith. Dock var de totalt olika i utseéndet. 
 
Det var grått och tråkigt utanför fönstret. Det regnade inte, men det skulle nog inte dröja innan dropparna började falla igen. Hela familjen satt runt köksbordet och åt middag tillsammans. 
"So, tomorrow it's school again." sade mamma. Jag kollade upp och nickade långsamt.
"We won't get so much homework this week." sade jag mellan tuggorna.
"Last week you were so busy with your homeworks. Probably it's just because the summer is here soon." log pappa. Jag nickade instämmande. Det var endast tre veckor tills sommarlovet var här. Det var dessutom mitt sista sommarlov, jag slutade skolan för gott om tre veckor. Det skulle avslutas stort, med bal och sedan hade alla studenter anordnat en stor fest. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtade.
 
Väckarklockan ringde ihärdigt. Det var måndag. Jag reste mig långsamt och insåg snabbt att jag hellre skulle legat kvar under det varma täcket. Motvilligt styrde jag mot badrummet för att borsta tänderna. Jag spottade ut tandkrämen och rengjorde tandborsten, och borstade sedan mitt hår som var allt annat än otrassligt. 
Trött gick jag tillbaka till mitt rum, satte på mig ett par svarta shorts och en slapp tisha. Jag sminkade mig lite lätt, tog min väska och gick ut ur mitt rum.
"Bye dad." ropade jag till pappa som satt vid köksbordet med en tidning och en kopp kaffe.
"No breakfast?" ropade han tillbaka.
"I'll eat in school." svarade jag smällde igen dörren efter mig. Medans jag gick till busshållplatsen kollade jag på mina vita converse; eller gråa kanske jag ska säga. Dom var inte i sitt fräschaste skick längre. Bussen gnisslade något förfärligt när den stannade in. Jag hoppade på och blippade mitt busskort och gick sen i den smala gången. Lucy vinkade mig till sig, och jag slog mig ner bredvid henne.
 
I skolan skiljdes jag och Lucy åt, hon skulle ha matte och jag engelska. Jag plockade ut min engelskabok från skåpet, och kollade sedan på klockan som var tio i åtta. Jag skulle hinna gå på toa innan. 
Innan jag skulle svänga av mot toan hörde jag en välbekant röst. Zayn. Vad gjorde han här? Han gick inte i skolan. 
"Ryan needs the money NOW." hörde jag honom vråla argt. Vad handlade detta om? Jag svängde vänster, mot toan, där Zayn stod. En kille som jag kände igen från skolan stod upptryckt mot väggen, med Zayns hand hårt mot hans axel. Zayn lade märke till mig. Han grimaserade irriterat.
"Three days. That's what you get." grymtade han argt åt killen. Killen nickade och försvann sedan snabbt därifrån. Jag bestämde mig för att ignorera det jag sett, och gå förbi honom. Trodde jag. Zayns hand tog ett hårt grepp i min arm.
"You didn't see anything." varnade han. Jag blev rädd, men vägrade visa det för honom.
"I didn't? I'm pretty sure i did actually." fnös jag. Han släppte taget om min arm och drog den frustrerat genom sitt mörka hår. Han verkade nervös, antagligen inte van vid att någon sa emot honom. 
"Don't talk to me again." sa jag snabbt och gick in på toan. Jag kollade på min arm, som blivit blåröd i färgen där Zayn greppat tag i mig. 

Tack så mycket för all respons jag fått, bli så glad :D :3 När vill ni ha nästa kapitel? ;)

They don't know about us, chapter three

Previously on They don't know about us:
När han var bara några få centimeter ifrån mig, skrattade han och släppte taget om min haka, och ökade åter igen avståndet mellan oss.
"Actually, I'm gonna go now. Sorry to disappoint you, but I won't stay the night. Goodbye sweetheart." sa han hånfullt och gick mot dörren, satte på sina ytterkläder och försvann. 
Vad hade just hänt? Han visste exakt vilken effekt han hade på mig. Jag var livrädd - men så nyfiken på denna killen. Vad jag inte förstod, var vart hans mod kom ifrån. Jag fick en stark känsla av att jag inte skulle bli av med honom i första taget. 

 
Regnet öste ner, jag satt fortfarande kvar i soffan i total tystnad. Det var lördag och jag kände absolut inte för att sitta hemma i ensamheten. Till min räddning vibrerade mobilen.
 
"Hey, can I come to ur place? x, Lucy" 
 
"Ofc! Cya soon. x, J"
 
Efter en halvtimme öppnades ytterdörren och en välbekant röst ropade hej. Jag reste mig och gick till hallen för att möta upp Lucy. Hennes jacka var genomblöt och likaså hennes jeans.
 
"Wanna borrow some clothes?" fnittrade jag. Lucy skrattade och kollade på sina dyngsura jeans.
"I'd love to." skrattade hon fram.
Vi gick till mitt rum för att ta fram lite torra kläder. Ett par gråa mjukisar och en grön hoodie fick duga. Lucy bytte om och drog sedan ur snodden som höll uppe hennes långa hår i en trasslig knut, hennes hår var också genomblött. Hår var något jag tyvärr inte kunde erbjuda att låna ut, så det fick lufttorka. Lucy slog sig ner på sängen och kollade på mig och log lite lätt.
"I guess you got home safe last night?" frågade hon allvarligt.
"Yeah, obviously. I met that boy you warned me about though." sade jag och vände blicken till golvet. Lucy flämtade förvånat till, och jag berättade hela historien. Jag berättade om hans instormade under dagen också.
"What's wrong with that guy? He can't.. He can't act like that!" sade Lucy upprört. Jag nickade instämmande. 
"I told you he was trouble. Lets hope he doesn't bother annoy you anymore." lade hon till.
Jag insåg att det var bäst att sluta diskutera om den mystiska Zayn, vi skulle ändå inte komma fram till något vettigt. Lucy hade starka åsikter om allt, om jag skulle berätta att jag tyckte att han såg bra ut skulle hon antagligen strypa mig. 
 
Vi bestämde oss för att gå och ta en fika. Jag bytte från mina mjukisbyxor och tog på ett par mörka jeans istället. Lucys jeans hade torkat vid detta laget, så även hon bytte byxor. Det var en kort promenad till Starbucks, där vi valde att äta. 
"Chai tea latte please." sade jag till mannen bakom disken.
Mannen log vänligt och serverade mig min latte. Jag satte mig vid ett bord i hörnet, och kort därefter kom Lucy med en latte även hon. 
"I wanna party tonight." suckade Lucy. Jag kollade på henne med stora ögon, min baksmälla hade precis släppt.
"I heard Lucas party continues tonight." fortsatte hon. Jag kollade fortfarande på henne med stora ögon. Jag behövde inte ens öppna munnen, hon förstod redan att jag inte alls var sugen på att festa.
"I talked to Heather, she wanted to go." sade hon och kollade ner på sin latte. Heather var Lucys plastsyster, som vi var goda vänner med. 
"Then go with her. I'm going to sleep early tonight. "
"Is that okay?" frågade hon. Jag nickade till svar.
 
Vi skiljdes åt efter fikan, Lucy skulle hem till sig och jag till mig. Regnet hade avtagit en aning, men någonting sade mig att det skulle fortsätta ösa ner hela kvällen. När jag precis kommit innanför min ytterdörr lyser en blixt upp hela huset. Kort därefter hörs ett ljudligt dunder. Vanligtvis gillade jag åska, men nu när jag var ensam var det bara obehagligt. Jag fipplade på min mobil innan jag bestämde mig för att ringa min pappa, samtidigt som jag gick mot mitt rum. 
"Hello darling! How are you?" svarade pappas glada röst.
"Hi dad. I'm good, you?"
"We're fine over here. Your aunt is recovering well."
"That's great. The weather sucks over here, it's thunder right now."
"Oh. I'm sorry, but I gotta go now. We love you, bye Jessy." avslutade pappa samtalet.
Jag suckade lätt. Vad skulle jag göra nu? Alla mina vänner var antagligen hos Lucas och förtärde alkohol. Det var i såna här fall man kände sig ensam; jag hade varken syskon eller husdjur.
 
"What are you doing?" jag fingrade över mobilen. Skulle jag trycka på skicka? Det vore lite konstigt med tanke på min hat-relation till honom, men alla andra var hos Lucas och åskan skrämde mig just nu. Jag valde att trycka på skicka. Jag slängde mobilen på sängen och satte åter igen på mig ett par mjukisbyxor. Mobilen plingade till, det var från Zayn. 
 
"You just can't resist me. ;) Right now I'm doing nothing. You? x"
 
"All my friends are drinking, so I decided to write to you bc the thunder scares the shit outta me."
 
"Come to my place? ;) I'll pick you up."

Mitt hjärta tycktes stanna. Vad skulle jag svara? Han var uppenbarligen bara ute efter en sak. Och jag kände honom inte, och Lucys varnande ord och det jag själv bevittnat förra natten tydde på att han inte var en ängel. Långt ifrån en ängel, faktiskt.
 
"I don't know why, but okey, pick me up. I'll probably regret this later." knappade jag in och tryckte sedan på skicka. 
 
Genast bestämde jag mig för att byta om, för hundrade gången. Jag satte på mig samma jeans som tidigare, och till det en vit stickad tröja. Jag tog några sprut från parfymen, kollade mig snabbt i spegeln och bestämde mig för att sminka mig lätt. Jag målade ögonbrynen och tog några lätta drag med mascaran. Det knackade sedan på dörren. Jag gick till dörren och andades långsamt in - långsamt ut, innan jag öppnade dörren.
"I'm here." log Zayn.
"Obviously." muttrade jag.
Jag tog min tunna jacka, satte på mig mina skor och låste sedan dörren bakom mig. På gatan stod en stor svart bil. Zayn hade redan gått och satt sig i förarsätet, jag gick till passagerarsidan och öppnade osäkert dörren - var detta verkligen smart? Trots att min hjärna skrek nej, så satte jag mig i bilen och stängde dörren. 
Zayn startade motorn och körde snabbt iväg. Jag kollade på hans fokuserade blick, som var låst på vägen framför honom. När han vände huvudet mot mig, vände jag snabbt min blick generat.
"So shy, it's cute." sade han mjukt. 
Jag förstod inte hans sätt. Ena stunden var han spydig och hans tonfall lät rått och hånfullt, nästa stund lät han mjukare än sammet. Antagligen bara en del av hans spel.
 
Efter att ha åkt ett tag svängde han av till höger, och sedan in på en parkering. Området skrämde mig lite; det såg lite skumt ut. Zayn gick ur bilen, och sedan runt till min sida där han öppnade dörren.
"Thanks." sade jag artigt.
"Follow me." svarade han, vände sig om och gick mot ett hus. Vi gick upp för två trappor och han låste sedan upp en vit dörr. Försiktigt klev jag in i lägenheten efter Zayn, hängde upp min jacka och tog av mig mina skor. 
Åskan dundrade utanför, och regnet öste ner. Jag kollade fascinerat ut genom fönstret. Vart kommer egentligen blixtarna ifrån?
Jag hoppade till när en hand lades på min rygg.
"It's just me." skrattade Zayn. "Hungry?" fortsatte han. Jag skakade på huvudet. Zayn gick sin väg, mot vad jag antog var köket. Som en svans följde jag efter.
"Do you live here alone?" frågade jag nyfiket.
"Yep."
Lägenheten var fräschade än jag väntat. Inte lyxigt inrett, men det var absolut inte stökigt eller skabbigt. Långsamt gick jag ut ur köket för att se mig omkring, till höger om köket fanns en halvt öppen dörr. Jag öppnade försiktigt och kollade in i vad som visade sig vara sovrummet. Tapeterna var mörkt bruna och sängen stod mot en vit fondvägg. Det var fint.
 
Jag hade hittat till TV-rummet där jag slagit mig ner i soffan.
"So are you staying the night?" frågade Zayn när han kom och slog sig ner bredvid mig. Han kollade in i mina ögon, och jag lade märke till hans otroligt vackra ögon.
"Ehum.. I don't know." harklade jag obehagligt fram.
Zayn lutade sig mot mig, lade en hand på mitt lår och viskade sedan;
"You know, I'd love to share bed with you."

Det var kapitel tre det! :) När jag fått 3 kommentarer kommer nästa kapitel.

They don't know about us, chapter two

Previously on They don't know about us:
"Bye Jessy." sa han och log.
"Bye." svarade jag och stängde sedan dörren, och låste noggrant efter mig. Jag gick mot mitt rum och slängde av mig kläderna, och satte istället på mig ett linne och ett par pyjamas shorts. Sängen hade aldrig känts skönare än såhär. Precis när jag nästan slocknat pep mobilen högt.
 
"Sleep well Jessy. Next time I'll stay the night ;) x, Zayn" Hur sjutton hade han fått mitt nummer? Just nu orkade jag inte ens bry mig, utan jag la ifrån mig mobilen och somnade sedan.


Solens strålar lös starkt igenom persiennerna som hängde i fönstret. Trött sträckte jag på mig, för att sedan gnugga mig i ögonen. Jag kollade på mobilen - klockan var redan strax efter tolv. Jag hade aldrig i mitt liv sovit så länge. Just när jag skulle resa på mig började hela rummet snurra, samtidigt som det kändes som att en blixt slog ner i mitt huvud. 
"I will never ever drink again." mumlade jag tyst för mig själv. Långsamt reste jag på mig, borstade igenom håret och satte sedan upp det i en knut på huvudet. Sedan gick jag in på toan, tvättade ansiktet och därefter öppnade jag medicinskåpet. Jag svalde ner en aspirin, i hopp om att sänka den hemska huvudvärken. Egentligen kände jag bara för att gå och lägga mig, men då skulle jag sova bort hela dagen antagligen. Vädret såg dock inte lovande ut. Jag låste upp min mobil och kollade gårdagens sms. 
 
"Sleep well Jessy. Next time I'll stay the night ;) x, Zayn" Hur hade han fått tag i mitt nummer? Jag valde att svara på smset.
 
"How did you even get my number?" svarade jag. Jag hade inte höga förhoppningar på att han skulle svara på min fråga, och egentligen borde jag nog bara ha ignorerat honom. Lucy hade varnat mig, och det var nog inte utan anledning att döma utav bråket jag fick höra. Mobilen pep till.
 
"While you were throwing up, I took my time to send a message from your phone. Nice huh? x" jag fnös åt det kaxiga svaret. Han hade ju hållt upp mitt hår? Dock inte under hela tiden. En sak var säker, han hade attityd som hette duga.
 
"You're such a dick. Bye :)" svarade jag kyligt. Till min stora förvåning slutade Zayn svara. 
 
Jag passade på att ta mig en dusch, mitt hår kändes ofräscht och luktade alkohol. Efter duschen drog jag på mig ett par mjukisbyxor och en vit hoodie, och ett par gosiga tofflor. På fönstret bildades små regndroppar, som sedan blev allt större och fler. Hårda knackningar hördes på dörren, det var antagligen Lucy.
 
"Heey!" sa jag och öppnade dörren med ett glatt leénde. Jag blev minst sagt chockad när jag såg att det var Zayn som stod utanför.
"Wow, you're happy to see me." svarade han och härmade sättet jag pratat på.
"What are you doing here?" suckade jag och tittade lite generat ner i marken.
"Mr Dick brought you a pizza." svarade han och skrattade lite självsäkert. Det verkade som att han aldrig skämdes. Hans spydiga tonfall fick mig att vilja spy. Jag drog åt mig pizzan, som kändes väldigt frestande en dag som denna. Zayn klev in i huset.
"Whoo, easy now. You can't come in." sade jag.
"Why not?" frågade han och fyrade av ett snett leénde.
"B-because... My parents are home." ljög jag.
"You're lying. The car is not home."
"Who said they own a car?" svarade jag snabbt
"Just guessing." sa Zayn kaxigt och steg sedan in i huset. Han tog av sig skorna och hängde upp sin blöta skinnjacka. Jag stängde dörren och gick och lade pizzakartongen på köksbordet. 
 
Av någon konstig anledning gick jag med på att äta pizza med honom. Eller jag kanske inte gick med på det, han hade ju trots allt klivit rakt in i mitt hus. 
"Was it the first time you were drinking last night?" frågade Zayn från ingenstans.
"Why? And yes." svarade jag.
"Just guessing. You were so much more fun with alcohol in you." flinade han. Varför var han så spydig hela tiden? Av någon konstig anledning funkade hans kaxiga attityd, jag kunde inte neka att han dessutom såg bra ut. Han såg mer än bra ut. 
"The pizza was good. I'm gonna go watch some TV now.svarade Zayn och reste sig snabbt.
"Excuse me, but what the fuck is your problem? You can't just come in here and do what you want." högg jag emot.
Zayn vände sig mot mig, och ställde sig en decimeter ifrån mitt ansikte. Nervös var minst sagt vad jag blev. Han tittade på mina läppar, och fuktade sedan sina egna med spetsen av hans tunga. Hans spruckna läpp var något svullen. Jag backade undan ett steg, Zayn skrattade lite lätt åt mig.
"Oh yes I can.svarade han och log. Jag andades lättat ut. För en sekund trodde jag att han skulle slå mig. Jag visste inte vad han var kapabel till att göra. Samtidigt som det skrämde mig, så gjorde det mig nyfiken. Jag ville veta mer om honom. Jag följde med honom in till vardagsrummet, och satte mig på andra änden av soffan. På TV:en visades bara en massa gamla serier, någon dålig film och sen så har vi Disney Channel. Ingenting var särskilt lovande med andra ord. Kanske det var positivt dock - Zayn kanske skulle gå?
Till min besvikelse stannade han upp på en kanal där det var Fast & Furios marathon.
"You can sit closer to me, if you want?frågade Zayn och jag kände hur hans blick brände på mig. Jag ignorerade och höll fast min blick vid TV:n.
"Okey, then I'll just come to you." fortsatte han lugnt, och flyttade sig sedan närmare mig. Hur vågade han? Vi kände inte ens varandra. 
"Sooo cozy, right Jessy?" sa han med ironi i rösten samtidigt som han la sin arm över mina axlar. Jag tog tag i hans handled och lyfte bort armen, det ända han gjorde var att skratta. 
 
"Seriously, what do you want from me? You're really starting to annoy me." utbrast jag efter några minuters tystnad.
"I just wanna hang out ya know." sa han och kollade på mig med ett flin. 
"I find it hard to believe that." svarade jag med kall röst.
"No, I'm actually just here because you want me to." fick jag till svar.
"I want you here? Wow, that is a great exaggeration." skrattade jag.
Han ryckte lätt på axlarna.
"You know what I think? I think you find me attractive. But you're also a bit afraid of me." sa han och tittade på mig med det där hånfulla leéndet.
"Attractive? You're out of your mind." fnyste jag.
"So your pulse doesn't raise when I do this?" 
Jag blev genast nervös. Vad skulle hända nu? Zayn tog tag i min haka försiktigt, vred mitt huvud mot hans. Genast stelnade jag till. Han låste fast sin blick i min och närmade sig långsamt. Mitt hjärta stannade till. Vad gör han?
När han var bara några få centimeter ifrån mig, skrattade han och släppte taget om min haka, och ökade åter igen avståndet mellan oss.
"Actually, I'm gonna go now. Sorry to disappoint you, but I won't stay the night. Goodbye sweetheart." sa han hånfullt och gick mot dörren, satte på sina ytterkläder och försvann. 
Vad hade just hänt? Han visste exakt vilken effekt han hade på mig. Jag var livrädd - men så nyfiken på denna killen. Vad jag inte förstod, var vart hans mod kom ifrån. Jag fick en stark känsla av att jag inte skulle bli av med honom i första taget. 

Vad tycker ni so far? För att nästa kapitel ska släppas vill jag ha 2 kommentarer. :)

They don't know about us, chapter one

 
 
Lucy, min bästa vän, satt i min säng och skrattade åt min beslutsångest.
"It's not funny Lucy! Seriously, what should I wear?" grymtade jag något irriterat. Lucy skrattade bara till igen, reste sig från sängen och gav mig en kram.
"Calm down Jessy!" skrattade hon åter igen. Jag gav henne en arg blick men brast genast ut i skratt själv. Lucy hade övertygat mig att följa med på en fest. Inte vilken fest som helst, utan självaste Lucas fest. Lucas är skolans flickmagnet, utöver det är han även skolans bästa lacrosse-spelare, klyschigt va? 
"Take these shorts." beordrade Lucy och höll upp ett par ljusa, slitna shorts.
"And this top." sade hon och tog fram ett ljusrosa linne med djup rygg. Jag kollade på kläderna hon föreslagit - inte illa. Inte illa alls faktiskt.
"Thank you. I'm so nervous, I don't even know why." suckade jag. Egentligen visste jag varför, ryktet sa att det skulle finnas överflöd av alkohol hemma hos Lucas. Och jag, perfekta lilla Jessy, hade aldrig druckit alkohol. Jag är en duktig tjej; bra betyg och hade aldrig ens smakat alkohol. Jag hade vart på fester tidigare, men aldrig haft modet till att dricka ifall mina föräldrar skulle upptäcka det. Men eftersom jag alltid vart en mönsterelev, så litade mina föräldrar på mig; och nu hade de lämnat huset under helgen, för att besöka min sjuka moster ett par städer bort. 
 
Nyduschade, sminkade och påklädda styrde jag och Lucy våra steg mot Lucas hem. Lucas bodde på ett fint område, stora hus, pooler och många fina bilar. När vi stod på trappen, utanför dörren hördes hög musik och många röster. 
"Should we knock or something?" fnissade Lucy. Jag ryckte på axlarna. I samma sekund öppnade Lucas dörren.
"Hey girls, I was just going to meet up a friend who comes with more alcohol. Go inside!" sade Lucas charmigt.
"I'll meet ya' inside soon. Make youself comfortable." fortsatte han. Enligt Lucy så var Lucas förtjust i mig, något jag hade svårt att tro på. Inte för att jag faktiskt brydde mig, jag var helt normal, med föräldrar som hade en mycket lägre inkomst än hans hade. 
Jag gick in efter Lucy, det var helt smockat inne i det stora huset. Basen dunkade i väggarna, och trots att klockan bara var åtta så var folk redan halvt borta. 
"Wait here, I'll get us something to drink." fnittrade Lucy. Jag nickade, och rörde mig inte en millimeter när hennes ryggtavla försvann. Några minuter senare räckte hon över en blå mugg som luktade Red Bull.
"Here, it's Red Bull vodka.. Don't drink to much to fast though."
Jag smakade en liten klunk. Det var inte så illa som jag föreställt mig. Vodkasmaken inponerade inte mig, men det var inte helt hemskt. 
 
Efter några glas för mycket letade jag desperat efter en toa, till min räddning såg jag Lucas.
"Can I use the bathroom?" frågade jag artigt.
"Yeah, sure Jessy. Come here, I'll show you." svarade han och drog med mig upp för trappen, där det var folktomt.
"It's a big queue downstairs, so use this." log han och sprang sedan ner för trappen igen. Jag ställde muggen med min dricka på handfatet och låste noggrant dörren. 
"Oh fuck.." mumlade jag när jag hade problem med att få upp knappen på mina shorts. Till min stora lycka gick det till slut. När jag var färdig tvättade jag noggrant händerna och kollade mig i spegeln. Det var antagligen alkoholens verk då jag tyckte jag såg bra ut. Mitt mörkblonda hår låg i fina vågor över axlarna.
 
Jag gick ner för trappen, och det var iprincip smockat där nere. Klumpig var något jag brukade vara, men just nu var det nog alkoholens fel; jag snubblade på sista trappsteget och föll framlänges pladask. Och ännu pinsammare; jag landade på någon.
"Ouch, what the fuck." mumlade killen med det mörka håret.
"Oh my god. I'm so sorry." ursäktade jag. När jag trodde att jag nått höjden av pinsamhet, så visade det sig att jag hade fel.
"It's cool.. If you could move away from me, it would feel better I think." skrattade han lätt. Klumpigt försökte jag ta mig upp.
"But now that I'm thinking of it.." pausade han och tog tag i mina armar, sedan drog han runt mig snabbt så att jag låg underst.
"I prefer being on top." blinkade han. Jag kollade chockerat på honom. Han reste sig sedan och sträckte ut sin hand för att erbjuda sig att hjälpa mig upp, som jag villigt tog emot. 
"I'm Zayn by the way."
"Jessy." log jag artigt. Zayn, som killen hette nickade och gick sedan sin väg. Jag kollade efter honom, innan jag hörde någon ropa på mig. 
 
"Why were you two talking to eachother?" frågade Lucy upprört.
"Ehum, I fell on him, and then he helped me up." svarade jag frågvist.
"That guy always start fights. And he also got a bad reputation around ladies!" sa Lucy minst lika upprört.
"Okey, chill. It was just an accident." sluddrade jag.
"Sorry. I didn't mean to be so upset. C'mon, lets dance instead." log Lucy. Jag nickade till svars och sedan försvann vi in bland folkmassan. Musiken var riktigt hög, basen kändes genom hela kroppen, och alkoholen fick mig att våga släppa loss.
 
Vi dansade till flera låtar, drack emellanåt och dansade sedan mer. Klockan var efter midnatt redan, och mitt huvud började värka.
"Lucy, I'm gonna go home now. I've got a headache." sa jag högt, för att försöka överrösta musiken.
"Oh, okey. You want me to go with you?" frågade Lucy oroligt.
"No, It's cool. I'll talk to you tomorrow." svarade jag, kramade om henne och gick sedan ut mot dörren. Det tog vanligtvis inte längre än en kvart att gå hem, men men alkohol i kroppen så skulle det nog ta längre tid. 
Efter 15 minuters promenad hörde jag höga röster ifrån en gränd.
"Don't you ever say that to me again, you hear me? I'll fucking kill you." hörde jag en väldigt arg röst vråla. Jag ökade mina steg så gott det gick, för att hinna ta mig förbi personerna innan de skulle se mig. Till min vanliga tur hann jag inte, utan mötte en kille som gick med arga steg. Jag kände igen honom - det var killen jag fallit på. Zayn. När vi var några meter ifrån varandra lös en gatulampa på honom, och jag la märke till hans blodiga ansikte.
"Hey! What happend to you?" frågade jag, utan att tänka mig för.
"Not your buisness." svarade han med arg stämma; och jag insåg att han var killen som skrikit. Han stannade sedan upp och kollade på mig, och kände antagligen igen mig.
"Oh, sorry, you're the girl from the party." hans stämma mjuknade drastiskt och han drog på sig ett litet leénde. Borde jag vara rädd? Varför hade han skrikit så till den andra personen?
"A guy were just being cocky. So I hit him." svarade han lugnt. "And he hit me." fortsatte han.
"Are you okey?" frågade jag, återigen utan att tänka mig för. Jag kom ihåg Lucys varnande ord.
"Yeah. He broke my lip though." fnös han. Jag tog ett steg närmare honom, och såg att överläppen var sprucken.
"Y-you can take care of the wound at my place, I live just around the corner." sade jag och pekade. Varför erbjöd jag honom min hjälp?
"Really?" frågade han. Jag nickade. Jag var en idiot. Total idiot. Nu skulle han även behöva stå ut med mitt vinglande och min långsamma gångtakt. Men hur som helst, vi började gå.
 
"So why are you going home so early?" frågade han.
"I got an headache. And you?"
"Lets just say I'm not popular around here." svarade han med ett flin. Tystnaden efter det blev pinsam. Vad skulle man svara på det? Men jag behövde inte oroa mig - för ett steg senare så bestämde sig mina ben att bli som spaghetti, och tydligen tyckte jag att busken bredvid trottoaren såg välkomnande ut.
"Hey hey!" sa Zayn och tog tag i min arm.
"How much have you been drinking?" skrattade han.
"To much." svarade jag buttert, och kände sedan att min mage vände sig ut och in. Jag satte handen för min mun när jag fick en kväljning.
"Oh, relax. Is your house far away from here?" frågade han.
"No, there it is." svarade jag och nickade mot andra sidan gatan. Zayn la handen runt min midja och styrde oss fram mot min ytterdörr, jag låste snabbt upp dörren och sprang sedan in på toan för att kasta mig över toaringen. 
 
"You okay?" frågade Zayn och höll upp mitt hår. Jag svarade inte, utan blundade och försökte tänka på något annat än den äckliga spyan som nyss kommit ur mig. Jag reste mig och tvättade ansiktet och borstade sedan tänderna.
"Sorry for that.. " mumlade jag generat. Jag tittade på Zayn och insåg snabbt varför han fått följa med hem - hans överläpp. Jag fällde ner toalocket. "Sit down." sa jag och nickade mot toan. Han satte sig, medans jag tog fram bomull att göra rent läppen med. 
"This might sting a bit." sa jag innan jag försiktigt baddade läppen. Zayn grimaserade. Han stank alkohol, jag förstod inte hur han kunnat gå rakt.
"Done." sa jag sedan och slängde bomullen. 
"Thanks."
"No problem. I'm sorry if I sound rude, but I think you have to go home now." sa jag och log lite lätt.
"Yeah, I understand. I mean, we both like being on top of eachother, so we would probably start a fight if I stayed." sade han självsäkert och blinkade med ena ögat. Jag suckade lätt och ledde honom sedan till dörren.
 
"Bye Jessy." sa han och log.
"Bye." svarade jag och stängde sedan dörren, och låste noggrant efter mig. Jag gick mot mitt rum och slängde av mig kläderna, och satte istället på mig ett linne och ett par pyjamas shorts. Sängen hade aldrig känts skönare än såhär. Precis när jag nästan slocknat pep mobilen högt.
 
"Sleep well Jessy. Next time I'll stay the night ;) x, Zayn" Hur sjutton hade han fått mitt nummer? Just nu orkade jag inte ens bry mig, utan jag la ifrån mig mobilen och somnade sedan. 

Första kapitlet! KOMMENTERA, nästa kommer så fort en kommentar ploppat in.

RSS 2.0